Moje šťastná hvězda

Lukáš Vaculík slaví velký návrat

Bude opět hvězdou?

Herec LUKÁŠ VACULÍK (54) zažil život plný vzletů i pádů. V 80. letech patřil k dívčím idolům a jeho fotky zdobily nejeden holčičí pokojíček. Blonďák s modrýma očima se stal hvězdou první velikosti a pracovní nabídky mohl doslova přehazovat vidlemi.

Dvojice Luky a Sagi – SAGVAN TOFI  (52) – zazářila ve filmech Kamarád do deště či Vítr v kapse. Přestože Vaculíkovi předpovídali filmaři zářnou budoucnost, jeho sláva po roce 1989 postupně uhasla a po hercovi jako by se slehla zem. I když stále hrál, stejně o něm nebylo moc slyšet. Až nyní.

Když ho před více než šesti lety oslovil Sagvan Tofi, aby nastoupil do připravovaného muzikálu Děti ráje, váhal. „Přiznám se, že jsem měl strach. Byl jsem pesimistický,“ vzpomíná na tehdejší období. Do muzikálu nakonec nastoupil, filmové role se mu ale stále vyhýbaly. Nyní se však na Lukáše usmálo štěstí i v této oblasti. Televize Prima ho obsadila do hlavní role elitního kriminalisty v seriálu Temný kraj. „Přečetl jsem si scénář a věděl jsem, že do toho jdu. Líbilo se mi, že se točí v exteriérech. Navíc mě potěšilo, že detektiv má i svůj osobní život,“ vysvětlil Vaculík své rozhodnutí, proč roli přijal.  A podle všeho neprohloupil.

Seriál zatím slaví u diváků úspěch. Ovšem první díl má vždy větší sledovanost, tak  uvidíme, jak to půjde dál. Během natáčení se navíc sblížil se svým filmovým parťákem – psem Egonem, který  ho doprovází. „Je to nedomazlený pes, stačí ho podrbat a už se ho nezbavíte. Takže největší problém byl, když se měl ode mě v nějaké scéně vzdálit,“ vzpomíná na natáčení Lukáš.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden