Luxusní vepřová paštika

Chuťově výraznější a máslově jemná konzistence vás překvapí.


Ingredience:


250 g vepřových jater


200 g másla


1 cibule


1 stroužek česneku


1 dl brandy


2 snítky rozmarýnu (čerstvého)


sůl, pepř, olej


Postup:


Očistěte játra, zbavte je blan a nakrájejte na stejně velké kusy. Na pánvi rozehřejte 50 g másla s troškou oleje, přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte při střední teplotě, dokud cibule nezměkne. Pak zvyšte teplotu, přidejte játra a celý rozmarýn.


Restujte, dokud se játra zvenku nezatáhnou. Uvnitř by měla zůstat měkká a pružná. Přilijte brandy a vše nechte chvíli při vysoké teplotě flambovat, dokud se alkohol zcela nevypaří.


Vytáhněte snítky rozmarýnu. Opečená játra vložte do mixéru a za postupného přidávání 170 g másla mixujte dohladka. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Směs vlijte do nádoby, ve které budete paštiku servírovat, a povrch přelijte 30 g přepuštěného másla. Dejte do lednice vychladit.

reklama
reklama

Komentáře