Lyonský salát s pošírovaným vejcem

Suroviny:


  • 2 lžíce olivového oleje

  • 200 g nakrájené slaniny

  • 1 stroužek česneku

  • 180 g bílého chleba bez kůrky

  • 1 salát frisée

  • 1 šalotka


Na zálivku:

  • 1 šalotka nasekaná najemno

  • 1 lžíce červeného vinného octa

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce bílého vinného octa

  • 2 čerstvá vejce

  • sůl a pepř


Postup:

Na pánvi s olivovým olejem opečeme slaninu a česnek. Slaninu vyndáme, k česneku přidáme chleba a opečeme ho. Na zálivku si připravíme šalotku, ocet, hořčici, 1 lžíci vody. Vše prošleháme v misce a postupně přidáváme olej, až zálivka zhoustne. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s octem. Vejce rozklepneme do naběračky, lžící uděláme ve vodě vír a vejce do něj ponoříme. Pošírujeme každé vejce 3 minuty. Opraný salát rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky cibule, chlebovými krutonky a slaninou. Zalijeme zálivkou a před podáváním položíme doprostřed pošírované vejce.

reklama
reklama

Komentáře