Můj kousek štěstí

Lyžování v Tyrolsku

Provětrejte si plíce horským vzduchem a kochejte se výhledy na alpské velikány!

Jestli toužíte po pořádném lyžování a dokonalém wellness, vydejte se na pár dnů do Rakouska. V Tyrolsku vás čekají skvělé sjezdovky uprostřed romanticky zasněžené krajiny.

Rakouské Alpy jsou pro nás častou volbou. Jsou nám ze všech destinací ležících ve vyšší nadmořské výšce nejblíž. Tyrolsko se může pochlubit pěti ledovci.

Najdete je v Kaunertalu, Pitztalu, Söldenu, Hintertuxu a Stubaiském údolí. Ve výšce více než 3 000 metrů vám zaručí dost sněhu, i když je zima teplá. Můžete tu lyžovat až do jara.

V Tyrolsku vás čeká 300 kilometrů sjezdovek – široké svahy pro fanoušky rychlosti, strmé pro profesionály, ploché pro začátečníky. S dětmi si užijete největší pohodu ve Stubaiském údolí.

Nejdelší sjezdovka

Vyhledávaný je Kitzbühel, nad nímž se tyčí majestátní hory Kitzbüheler a Hahnenkamm. Místo nabízí celou řadu atrakcí a zajímavostí, včetně hornického muzea. Mezi slavná lyžařská střediska patří Ischgl.

V něm objevíte sjezdovku dlouhou 11 km, je nejdelší v celém Rakousku. Ski areál v Söldenu boduje velkou nabídkou sjezdovek, ale také svou nadmořskou výškou.

Svahy se tyčí až do výšky 3 340 metrů. Toto místo uhranulo i filmaře, několik scén z bondovky Spectre se natáčelo právě na sjezdovkách na söldenských ledovcích.

Zillertálské údolí

Výbornou volbou je Zillertálské údolí. Pouhých dvacet kilometrů od sjezdu z dálnice Kufstein–Innsbruck narazíte na dvě nádherná horská střediska Hochzillertal–Hochfügen a Fügen–Spieljoch v regionu Fügen-Kaltenbach.

Čeká vás tu 110 km skvěle upravených sjezdovek. Úchvatné zážitky vás ale nečekají jen na dokonale upraveném lyžařském svahu. Až vás bude honit mlsná, zabrzděte v horských chatách Kristallhütte a Wedelhütte, odkud je nádherný výhled na celé Tyroly.

Není vyloučeno, že vám v některé z nich zahraje smyčcové kvarteto, nebo si poslechnete jazzovou kapelu. A chcete-li vyměnit na chvíli lyže za jinou zábavu, z horní stanice lanovky Spieljochbahn vede sáňkařská dráha dlouhá 5,5 km.

Jednodenní permanentka pro celou oblast stojí 65.50 eura. Pokud toužíte po památkách, v Mayrhofenu objevíte kostel, fontánu, jejíž voda stříká do tvaru písmene „E“ nebo selská stavení ze 17. století.

Nechte se hýčkat

Rakušané byli jedni z prvních, kteří začali turistům nabízet relaxaci a hýčkání jako doplňkový program dovolené a povýšili tuto službu do dokonalosti. Tady už slovo relaxace není jen o tom nainstalovat v domě vířivku a na pokoj pověsit župany, ale jde o úžasné propojení všech blahodárných požitků.

Klid, horský vzduch, panenská příroda, čistá architektura, dobré jídlo a vše, co poslouží k relaxaci těla i ducha. Lyžování i wellness v Rakousku je tedy zárukou té nejvyšší kvality.

Až načerpáte energii a rozhodnete se pro výšlap, vyhledejte další klenot alpského zimního království, kterým jsou vodopády. Mezi nejkrásnější patří Sankt Anton.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden