Můj kousek štěstí

Maďarsko je termálů ráj!

Maďarsko je termálů ráj!

Horká voda z termálních pramenů vás nádherně prohřeje, vířivka uvolní, sauna povzbudí a ty masáže! Fantastický výběr. Vaše ztuhlé, prochladlé tělo vám za
takovou dovolenou poděkuje.

Kdo vyzkoušel maďarské termální lázně, ten na ně nedá dopustit. Hodí se pro ty, kteří si chtějí odpočinout od zimních mrazů, a nechtějí cestovat daleko za exotikou.

Maďarsko je zemí protkanou lázněmi. Ráj pro ty, kdo chtějí naplno relaxovat. Kaž­dého nejspíš jako první zastávka napadne Hévíz.

Tyto lázně leží u největšího evropského termální jezera Gyógy-tó. Do Hévízu můžete vyrazit opravdu kdykoli – sbalte se klidně uprostřed největších mrazů a užijte si koupání v příjemně teplé vodě pod otevřeným nebem.

Koupání v Pešti

I hlavní město Budapešť nabízí kromě různé zábavy a nákupů i termální lázně. Pod metropolí bublá neuvěřitelných 123 termálních pramenů.

Je úchvatné ponořit se po dlouhých toulkách městem do horké vody a načerpat energii na další aktivity. Vynechat byste zde rozhodně neměli největší evropský lázeňský komplex Széchenyi a kouzelné jsou i zdejší lázně Rudas s osmi termálními bazény a wellness s krásným výhledem na město.

Bahenní hrad

Pokud se chcete od našich hranic vypravit dále, než většina našinců, zkuste Gyulu. Půvabné město poblíž rumunských hranic se vám bude líbit. Nejenže je malebné a je tu klid, zdejší lázně se nacházejí přímo u gotického hradu.

K nejznámějším maďarským termálním lázním patří Sárvár. Nabízí nejen řadu ozdravných procedur, ale i zajímavá místa v okolí. Zejména bahenní hrad Lehmburg je zajímavou raritou.

V posledních letech láká stále více nejmenší městečko Maďarska − Zalakaros, kde najdete úchvatné lázně, které se řadí v Evropě mezi elitu. Složení termální vody je tu unikátní.

Léčí kožní problémy, nemoci páteře, pooperační, poúrazové stavy, a děti tu objeví úchvatný vodní svět s více než šedesáti různými vodními atrakcemi.

Jeskynní lázně

Pokud máte rádi dobrodružství a nevšední zážitky, osloví vás lázně jeskynní na severovýchodě Maďarska u města Miskolc. Podzemní jezero Várhegy obsahuje teplé prameny, které jsou nasyceny plynem. I vzduch v jeskyni má mimořádně příznivý vliv na dýchací potíže.

Lázeňské středisko Miskolc Tapolca je navíc obklopeno lesy a za návštěvu tu stojí také zámek Diósgyőr. V malebném městečku Bük nedaleko rakouských hranic najdete termální lázně Bükfürdö.

Tady vás v  blízkosti Alp čeká příjemné místo, kde si odpočinete a v termálních lázních se prohřejete. Nejsnazší cesta do těchto lázní vede přes Bratislavu či Vídeň. Obě města se od Büku nacházejí už pouze 120 km.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden