Maďarský guláš

Suroviny na 6 – 8 porcí:

1 kg hovězího masa (krk, kližka)

olej

4 velké cibule

vývar nebo bujón

chilli papričky

6 paprik

6 rajčat

6 brambor

sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti)

kmín (drcený či mletý)

sůl

Postup:

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu kmínu a soli. Po chvíli zalijeme vývarem nebo ve vodě rozpuštěnou kostkou bujónu, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme do poloměkka. Poté dochutíme trochou chilli. Než maso úplně změkne, nakrájíme si na větší kousky zeleninu a na menší kostičky brambory. Do gulášového základu přidáme nejdříve papriky a rajčata, a až pustí dostatek šťávy, přisypeme brambory a necháme je pod pokličkou dusit, dokud nezměknou. Na závěr podle chuti dosolíme. Příloha je zbytečná, protože jsou v jídle brambory. Přesto můžeme přikusovat bílý chléb.

reklama
reklama

Komentáře