Maďarský rybí paprikáš

Skvělé kotlíkové jídlo, které můžete připravit i na chalupě.

Potřebujete:

800 g filetů ze sladkovodní ryby, 3 rajčata, 1 žlutou a 1 červenou papriku, 2 cibule, 100 ml smetany 33%, 100 g kvalitní anglické slaniny, 1 lžíci sádla, 2 lžičky kvalitní mleté sladké papriky, ½ lžičky kvalitní mleté pálivé papriky, sůl

Postup:


  1. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

  2. Rybu nakrájejte na kusy velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a na troše sádla v kastrolu osmahněte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Poté do hrnce vhoďte na proužky nakrájenou papriku, rybu a mletou papriku.

  3. Směs osolte, hrnec zakryjte a paprikáš vařte na malém plameni asi deset minut. Chvíli před koncem vaření přidejte smetanu. Podávejte s těstovinami nebo pečivem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama