Maděrič Domácí sekaná se slaninkou

Sekaná je Mojmírovým majstrštykem. Dokáže ji připravit na mnoho způsobů a ochutnali ji téměř všichni jeho kolegové.

Ingredience: 3 vejce, 2 hrnky vody, 2 lžičky libečku, 700 g mletého masa, 2 cibule, 3 lžíce mléka, 200 g slaniny, 3 hrnky strouhanky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 6 stroužků česneku, mletý černý pepř, 3 lžíce sádla, sůl

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v oleji ji osmahneme. Mleté maso dáme do mísy, zakápneme mlékem, které necháme vsáknout. Přidáme osmahnutou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, nakrájenou slaninu, sůl, pepř a libeček. Přidáme vodu a strouhanku. Vše dobře propracujeme a vytvarujeme dvě šišky sekané, které ještě obalíme ve strouhance. Pekáč vyložíme papírem na pečení, dáme na něj vytvarovanou sekanou. Přidáme sádlo a pečeme při 180 °C. n Po 25 minutách pečení potřeme šišky plnotučnou hořčicí. Poté pečeme ještě 20 minut. Sekanou necháme 10 minut odpočívat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden