Můj čas na kafíčko

Magická moc zrcadel

Můj čas na kafíčko

I když se říká, že střepy nosí štěstí, v případě rozbitého zrcadla to vážně neplatí...

O zrcadlech se říká, že mají kouzelné schopnosti a jsou bránou do jiných dimenzí. Co všechno dokážou zrcadla ovlivnit? Je pravda, že rozbité zrcadlo přináší až sedm let neštěstí? A kam zrcadlo vlastně umístit ve vašem domově, aby nepřinášelo smůlu, ale štěstí?

Zrcadlo provází lidi už celá tisíciletí. Vývojem prošel materiál, z něhož se zrcadla vyráběla, a měnil se jejich vzhled. Od leštěných měděných nebo stříbrných plátů starých Egypťanů až po dnešní skleněné plochy, na něž je nanášena tenká vrstva kovu.

Ať to byly luxusní předměty v domech těch nejbohatších, nebo obyčejná zrcátka prodávaná na poutích, k zrcadlu se vždycky pojily jisté pověry, zákazy a pravidla, podle kterých bylo třeba s nimi zacházet a v jejich blízkosti se chovat.

Feng-šuej varuje

Umístění zrcadel se věnuje i tradiční čínské učení feng-šuej, které říká, že zrcadla mohou z domácnosti odvádět harmonii a pozitivní energii. Pokud chcete mít v

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden