Můj čas na kafíčko

Magické čarování se svíčkami

Rituální svíčkové obřady používali již staří Egypťané a Číňané. Každá barva svíčky má totiž svou energii, která léčí a pomáhá přitáhnout splněné přání. Proto jsou svíčky důležitou součástí všech kouzel a rituálů. Vyberte si tu správnou, kterou právě potřebujete.

BÍLÁ

Nejčastější barva svící, spojována s měsícem, proto se používá při úplňku. Představuje vše čisté, nevinné a posvátné. Považuje se za univerzální barvu, a doplňuje jinou chybějící svíci. Používá se při obřadech, pro ochranu a očistu, k ukázání pravdy a zastavení pomluv.

ČERVENÁ

Dává vášeň, energii a sílu a představuje krev ve dvou významech. Jako nositelka života a také jako symbol sexuální vášně. Je nejoblíbenější volbou pro milostnou a sexuální magii. Dává se nemocným pro posílení. Používá se k přitahování přání, obranu proti nepříteli a pro odvahu.

ORANŽOVÁ

Barva optimismu, energie, radosti a dobré nálady. Používá se, když potřebujete přivábit miláčka k milostné mu okouzlení a zvýšit svou přitažlivost. Přivádí k vám stejně naladěné lidi. Vzbuzuje touhu po dobrodružství, pomáhá také na zplození děťátka, zahnání depresi a smutek.

ŽLUTÁ

Je spojená s živlem vzduchu a Sluncem. Používá se tam, kde je třeba rychlá změna, protože vzduch je rychlý. Je symbolem moudrosti, a zažehnává vše zlé. Žluté svíčky palte během rituálů na zvýšení schopnosti soustředění, paměti, přivolání hojnosti, prosperity a peněz.

ZELENÁ

Barva zemského živlu a plodnosti Země, odráží barvu přírody. Vládne jí Venuše a používá se pro přitahování peněz a hojnosti. Navozuje silnou energii při léčení. Je dobrá při rituálech pro zdraví, plodnost a rovnováhu. Zelenou svíčku prý nelze použít k záškodné magii.

MODRÁ

Souvisí se živlem vody a pod její vládu spadají všechna moře a oceány. Používá se na povzbuzení a rozvíjení duchovních schopností, trpělivosti, zastavení pomluv a navození vnitřního klidu, štěstí a pokoje v duši. Pokud máte potíže se spaním, zapalte si před spaním modrou svíčku a představte si klidný spánek.

FIALOVÁ

Představuje sílu mysli a je symbolem noci. Používá se na ovlivňování druhých a pro posílení psychických schopností. Představuje vznešenost a využívá se také pro zbavení negativních sil. Uvolňuje napětí a dodává sílu. Snižuje napětí a stres, otevírá mimosmyslové vnímání.

RŮŽOVÁ

Barva něhy a romantické lásky. Používá se pro přivolání ideálního partnera, pro posílení citů a otevření srdce. Přivolává dobré přátelství a obměkčuje osoby, které jsou vůči vám uzavřené. Zapalte ji, pokud toužíte po nové lásce, spřízněné duši, nebo nových přátelství.

HNĚDÁ

Je barva hlíny, trpělivosti a spolehlivosti. Používá se při rituálech, týkajících se ochrany domova i zvířat. V kombinaci s červenou svíčkou zvířata chrání, s modrou je uzdravuje. Dodá životní nadhled a pomůže vám stát nohama na zemi, když se vznášíte příliš v oblacích.

ČERNÁ

Reprezentuje vesmír a znamená tajemno a mystiku. Používá se při ochranných rituálech, při vymýtání negativních a škodlivých sil a když se potřebujete dozvědět skutečnou pravdu nebo rozluštit nějakou záhadu. Přecitlivělé osoby by černou neměly používat. Dobře pohlcuje negativní energii a používá se při tajemných obřadech.

ZLATÁ

Symbolizuje zlato a dokáže přinést štěstí ve finančních věcech, klid v rodině a používá se i pro zvýšení psychické odolnosti. Je užitečná i při hledání zaměstnání. Díky souvislosti se Sluncem ji lze použít i pro tvůrčí činnost, když něco tvoříte a chcete se svým uměním uspět.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden