Můj kousek štěstí

Magické sokolí oko mi vrátilo chuť do života

O takovém kamenu jsem nikdy neslyšela, znala jsem jen tygří oko. Pak mi ale spadl vysloveně do klína.

Když našemu tělu něco chybí, umí si často samo říct, co by mu pomohlo. S jídlem to asi zná každý. I malé děti, když mívaly nedostatek vápníku, tak kdysi, za dávných dob, olizovaly omítku.

Jejich maminky okamžitě věděly, co jejich ratolestem schází. A snažily se to napravit. Někdy roztloukaly skořápky vajec na prášek, aby tak zajistily svým dětem dostatek tohoto minerálu.

Ovšem, že si dokáže tělo říct i o jiné zdroje pomoci, třeba i o ten správný kámen, který mu pomůže, o tom jsem nikdy neslyšela, a kdyby mi to někdo vyprávěl, asi bych mu ani nevěřila. Přesto jsem poznala na vlastní kůži, že i toto funguje.

Krásný modrý kámen

Bylo to v době, kdy jsem byla dlouho doma s dětmi a odrazilo se to hodně na mém sebevědomí, ani s manželem jsme si v té době příliš nerozuměli. S jednou dcerou v kočárku a druhou tříletou za ručičku jsem chodila ráda do knihovny. Čtení mi dělalo dobře, byl to únik z nudné reality.

Jednou jsem tam narazila na knihu o minerálech a různých vzácných kamenech. Původně jsem si tu knížku půjčit nechtěla, ale jak jsem jí listovala, najednou můj zrak zavadil o krásný modrý kámen, který měl malebné žíhání a úplně mě pohladil po duši.

Dlouho jsem se na něj dívala a nemohla se nabažit. Pak mě ale dcera zatahala za rukáv, že už chce domů. Zaklapla jsem knihu, položila do regálu a zamířila k domovu. V noci se mi ale o tom kameni i zdálo. Neustále se mi zjevoval před očima. Za dva dny jsem už mířila do knihovny zase.

Dárek pro radost

A tentokráte jsem si knihu vypůjčila. „Proč si čteš o kamenech?“ ptal se manžel, a já mu na to nedokázala odpovědět. Každý den hned ráno jsem si otevřela stránku se sokolím okem, jak se kámen jmenoval, a kochala se.

Tygří oko jsem znala, ale sokolí? Přála jsem si ten kámen k Vánocům, a Ježíšek mě vyslyšel. Dostala jsem nejen náramek, ale i kámen jako těžítko. Nyní jsem se mohla minerálem kochat dosyta.

A vždycky mi poté bylo líp, mívala jsem lepší náladu, a dokonce jsem neměla takový problém chodit mezi lidi a vyřizovat úřední věci. Až po mnoha letech jsem se dočetla, že má sokolí oko léčivé schopnosti, je skvělé na deprese a přináší sebevědomí. A já vím, že to je pravda.

Iveta (54), Znojmo

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden