Moje sladké tajemství

Magie svíček: Získejte odpověď, kterou hledáte

Svíčky patří mezi oblíbené dekorace, které zkrášlují náš domov. Mohou být ale také praktickým pomocníkem, který vám odhalí to, co jste možná ve skrytu duše tušili, ale nebyli jste si tím jistí. Poradíme vám, jak s nim kouzlit.

Snad žádný obřad, rituál nebo magické kouzlo se neobejde bez zapálené svíčky. Používá se k uctění památky našich nejbližších, kteří již nejsou mezi námi a souvisí i s různými tradicemi, jako jsou například Vánoce, kdy každou adventní neděli zapálíme jednu svíčku na adventním věnci.

Světlo svíčky nám dodává teplo, pocit bezpečí a symbolizuje také rodinný krb. A co víc, nyní vám může pomoci odhalit i to, co se ve vašem životě děje a kudy se budete ubírat dál.

Pověry se svíčkou spojené

Už v dobách před naším letopočtem zaháněli lidé pomocí plamene temnotu, která znamenala ohrožení.

Díky tomu si svíčky získaly čarovnou moc. Postupem času vznikla řada pověr, co dělat a nedělat, pokud plamen svíčky hoří. Chceme-li mít například štěstí, měli bychom plamen zapálit pravou rukou. Když plamen ihned a bez konkrétní příčiny zhasne, nastanou zlé časy.

Je-li slabý a vypadá- -li, že každou chvíli zhasne, přijde bouřka. Pokud se zabarví do modra, je s námi v místnosti duch. Když plápolá velmi rychle, znamená to brzkou zprávu nebo dopis. Objeví-li se kolem něj kroužky, vstoupíte brzy do manželství.

Čarovné rituály

Kouzla se svíčkami nejsou nijak obtížná. Většinou jde jen o to, že si v hlavě vizualizujete a jasně stanovujete své touhy.

Už pouhé zapálení a pozorování plamene svíčky je určitý rituál. Můžete ho opakovat klidně každý den, dokud svíčka postupně nedohoří. Před náročnějším obřadem je nutné vždy svíčku nejprve očistit.

Při tom je dobré opakovat zaklínadlo, například: „Očišťuju tuto svíci, aby její plamen hořel jasně a mocně a splnil své poslání.“ Pokud se navíc rozhodnete přizvat k obřadu nějaké další tajné síly, je vhodné poprosit o požehnání. Svou prosbu nebo jméno milovaného také můžete před obřadem vyrýt přímo na svíčku. Písmena se v žádném případě nesmějí pomíchat, přineslo by to smůlu vám, ale i vašemu blízkému.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden