Makadamiový olej

Jistě znáte kokosový nebo olivový olej. Oba se dají využít na mnoho způsobů jak v kuchyni, tak v kosmetice. Existuje ale i řada jiných, o kterých jste možná ještě nikdy neslyšeli, například olej makadamiový. K čemu je dobrý a proč byste ho měli zařadit do své kosmetické skříňky?

Udržuje pokožku pružnou

Olej, který se získává z jader makadamových ořechů, se nejčastěji využívá pro péči o pokožku. Regeneruje ji a zároveň hydratuje.

Dává pokožce pružnost. Často tvoří základ masážních olejů a také je obsažen v přípravcích určených pro péči o pokožku dětí a maminek. Jeho hlavní předností je, že obsahuje ochranný sluneční filtr. Sice jen nízký, přesto ho můžete směle používat jako základ třeba pod opalovací krém.

Sérum na pleť po menoupauze

Smíchejte třetinu makadamiového oleje, třetinu oleje z granátového jablka a třetinu oleje pupalkového. Přidejte dvě kapky éterického oleje z růže a máte výborné sérium na vyhlazení drobných vrásek.

reklama
reklama