Makarony se sardinkami a oříšky

Sardinky v konzervě známe všichni a chutnají nám. Připravte si je tentokrát v neotřelé kombinaci s makarony, oříšky a rozinkami.

Suroviny na 4 porce

- 500 g makaronů - olivový olej - 1 cibule - 1 fenykl - 1 chilli paprička - 300 g sardinek ve vlastní šťávě - 20 g tmavých rozinek - 50 g piniových oříšků - 200 ml bílého vína - 1 lžíce citronové šťávy - hrst čerstvé petrželky - sůl

Postup

1. Makarony uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.

2. V hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm dozlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte nakrájený fenykl a nadrobno pokrájenou chilli papričku. Pánev zakryjte a vše duste na mírném plameni asi 15 minut. Přidejte 150 g sardinek, rozinky a piniové oříšky. Opět zakryjte a duste 10 minut. Přilijte 200 ml vody a bílé víno a vyvařte o polovinu. Osolte, přidejte zbytek sardinek a zvolna vařte asi 8 minut.

3. Nakonec vmíchejte makarony, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.

reklama
reklama

Komentáře