Můj kousek štěstí

Maledivy s vůní exotiky

Nejjemnější písek, laguny s průzračnou vodou a nádherné palmové pobřeží.

Patří mezi nejkrásnější ostrovy světa a říká se jim právem ráj na zemi. Tady si užijete fantastickou dovolenou a ty nejkrásnější západy slunce na světě.

Tohle jsou ostrovy, které splní vaše sny. Stačí se zadívat na fascinující obrázky tyrkysového moře, bělostné pláže, porostlé palmami, nad kterými poletují barevní papoušci, a vaši duši pohltí paprsky tropického slunce.

Úchvatné pláže

Díky poloze poblíž rovníku jsou Maledivy perfektním místem pro dovolenou po celý rok. Teploty se tu pohybují stále mezi 30 a 32 °C a moře má kolem 27 °C. Proto jsou Maledivy jako stvořené k tomu, aby potěšily vaši zimou ztrápenou dušičku − třeba i pohledem na tu krásu.

Maledivy se skládají z 1 190 ostrovů ležících v Indickém oceánu, jen 200 jich je obydlených. Na většině z nich najdete krásnou a klidnou pláž. Těmi nejnádhernějšími se pyšní ostrovy Fulhadhoo a Dhigurah. Za zmínku stojí také pláž na ostrově Feridhoo.

Některé obydlené ostrovy mají písečnou pláž téměř po celém ostrově, například Omadhoo. Na Maledivách poslední dobou vznikají i umělé ostrovy podobně jako ve Spojených arabských emirátech.

Maledivy jsou sice nejmenší muslimskou zemí světa, ale i tak zde platí přísný zákaz dovozu alkoholu a vepřového masa. Alkohol je povolený jen v resortech.

Rybářské ostrovy

Některé dobrodružné duše, které nejezdí vyloženě za luxusem, využívají ubytování na rybářských ostrovech. Je to sice levnější, ale čekejte skromné podmínky. A je třeba mít na paměti, že na těchto ostrovech musíte mít přes plavky tuniku nebo se koupat v tričku.

To platí pro ženy i muže. Až vás omrzí lenošení na plážích, přesuňte se do lázní a dopřejte si masáže. Oblíbené jsou také kulinářské kurzy, kde se naučíte vařit speciality místní kuchyně.

Podmořský svět

Pokud toužíte poznat zdejší bohatý podmořský svět, potápění je další skvělou zábavou. Korálové útesy jsou kolem ostrovů plné barevných rybek, různých hvězdic a želv, okolní vody jsou bohaté též na vraky lodí, které můžete zkoumat.

Pokud narazíte na žraloka, nemusíte se bát, je býložravý, a tak si vás jen prohlédne. Co se cestování týče, na Maledivách nenajdete auta.

Jak nejlépe cestovat?

Na transfer z ostrova na ostrov se tu používají lodě a čluny. Hydroplány, jejichž provoz je závislý nejen na počasí, ale i na denním světle, létají během dne od 7.00 do 16.00 hodin. A co se týče peněz, výměnou na místní měnu se tady trápit nemusíte.

Všechny ceny jsou uváděny v amerických dolarech a resorty akceptují i většinu platebních karet. Pokud ale po místní měně přece jen zatoužíte, na letišti v hlavním městě Male najdete bankomat, kde si můžete místní peníze vybrat hned při příletu. Není to však vůbec nutné.

Potěšte mlsný jazýček

Čeká vás tu velký výběr mořských plodů, čerstvého ovoce a dezertů. Nejoblíbenější jídlo je mashuni. Jde o kousky nasekaného tuňáka s cibulí, kokosem a chilli papričkami. K tradičním pokrmům patří pikantní rybí koláčky a kokosové mléko s růžovým pudinkem.

Dovolená na 9 dní letecky do čtyřhvězdičkového resortu s polopenzí již od 29 900Kč.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden