Moje šťastná hvězda

Málem skončil na dně!

Kvůli vlastnímu divadelnímu spolku se MARTIN TRNAVSKÝ (51) málem dostal do velkých problémů. S manželkou BÁROU MUNZAROVOU (49) také spravují rodinnou nadaci, což rovněž není snadné.

Když neměl zrovna tolik práce, kolik by potřeboval, rozhodl se Martin Trnavský (51), že začne podnikat. Zůstal ale u svého oboru a založil divadelní spolek Frída.

Problémem ale bylo, že nedostával žádnou státní podporu ani dotace a uživit takový svatostánek stojí vždy hodně peněz. Společnost tehdy vlastnil s první ženou Hanou Zapletalovou (50), a aby měli na chod divadla, musel se často živit i jinak, například musel vozit do zahraničí auta.

Před téměř pěti lety ale herec málem padl na samé dno. Nemohl totiž sehnat sponzory, kteří by jeho představení financovali, a měl tak utratit veškeré úspory. Letní sezona se mu ale ani trochu nepovedla a to ho málem zruinovalo.

„Nebyly žádné příjmy, protože se nehrálo,“ svěřil smutně. Že by ale podnikání pověsil na hřebík, o tom nechtěl ani slyšet. „Ve Frídě je nám všem strašně dobře. Rozbil bych tím divadelní rodinu,“ nechal se slyšet. Z potíží se nakonec nejspíš dokázal vyhrabat.

Podivné poměry

To ale není všechno, s čím se herec potýkal. Rodiče jeho manželky Báry Munzarové (49) jí zanechali majetek, který je součástí Nadace Munzarových. Součástí jejího jmění je činžovní dům na pražských Vinohradech, který Munzar získal po své pratetě.

Nadace dotuje různé aktivity umělců a sportovců v existenční nouzi. Ani její hospodaření nebude zrovna bezproblémové. Podle výroční zprávy měla být také jeden čas v dluzích. Snad se vše brzy vyřeší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden