Moje sladké tajemství

Malinová láska s vanilkou a bílou čokoládou

Suroviny:

250 ml malinového džemu

300 g piškotového korpusu

150 ml sherry

300 g malin

600 ml mléka

1 vanilkový lusk

300 g bílé čokolády

6 žloutků

50 g krupicového cukru

1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

400 ml smetany ke šlehání

Postup:

Piškotové plátky namažte džemem a vyskládejte je na dno skleněné mísy nebo do šesti až osmi pohárů. Pokapejte je polovinou sherry, postrouhejte trochou bílé čokolády a posypte polovinou malin. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu. Vše vidličkou stlačte.

V hrnci připravte vanilkový krém: dejte vařit mléko s rozpůleným vanilkovým luskem. Jakmile začne mléko bublat, vyjměte lusk a pomocí nože do mléka vyškrabte semínka. Přidejte do hrnce bílou čokoládu (trochu si nechte na ozdobu mísy nebo poháru), stáhněte z ohně a míchejte do rozpuštění.

V misce utřete žloutky s cukrem a škrobem. Hrnec s mlékem vraťte zpátky na plotnu (pokud používáte klasický hrnec, postavte ho do pánve nebo kastrolu s vroucí vodou). Přidejte utřená vejce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.

Pak krém nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte, zbytek čokolády nastrouhejte nebo vytvořte hobliny. Malinový základ přelijte vanilkovým krémem.

Tip:

Ovoce můžete střídat. Jednou si dejte ostružiny, jindy jahody nebo rybíz.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden