
Drobenkové malinové řezy s tvarohem jsou ideálním moučníkem k odpolední kávě.
Suroviny
Na těsto - 300 g polohrubé mouky - 170 g cukru krupice - 100 g rozpuštěného másla - 250 ml mléka - 2 vejce - 1 balení vanilkového cukru - 1 balení prášku do pečiva - máslo a hrubá mouka na plech
Na tvarohový krém - 500 g měkkého tvarohu - 1 lžíce pudinkového prášku - 1 balení vanilkového cukru - špetka citronové kůry - maliny (asi 500 g)
Na drobenku - máslo - polohrubá mouka - cukr krupice
Postup
1. Všechny ingredience na těsto dobře promíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu.
2. V míse smíchejte tvarohy s pudinkovým práškem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs opatrně namažte na těsto. Navrch rozložte omyté a osušené maliny a štědře je posypte drobenkou, kterou vypracujete prsty z másla, mouky a cukru.
3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 185 °C dozlatova, asi 45 minut.