Malinový hřbet se šlehačkou

Nadýchaný moučník ideální k nedělní odpolední siestě.

Potřebujete:

✿ 75 g hladké mouky
✿ 75 g cukru moučky
✿ 60 g másla
✿ 2 vejce
✿ 1/2 prášku do pečiva
✿ špetku soli '
✿ 1 hrnek malin
✿ 200 ml smetany ke šlehání

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, z bílků se solí ušlehejte tuhý sníh. V míse ušlehejte žloutky s cukrem a máslem do světlé husté pěny a pak do ní lehce vmíchejte sníh střídavě s moukou, až vznikne těsto.

2. Tři čtvrtiny těsta vlijte do formy na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, polovinu malin lehce obalte v mouce a poklaďte jimi těsto. Nakonec vlijte zbývající těsto a dejte péct do trouby při 180 °C asi 20 minut.

3. Mezitím si ušlehejte šlehačku a navrstvěte ji na vychladlý moučník. Vršek ozdobte zbylými malinami, případně lístky meduňky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden