Moje sladké tajemství

Malinový věnec

Suroviny:

225 g čerstvého krémového sýra (např. Lučina, Philadelphia)

115 g krupicového cukru

2  vejce

máslo na vymazání a potření

mouka pšeničná hladká na poprášení

2 polévkové lžíce strouhanky

250 g malin

moučkový cukr na poprášení

Postup:

Na náplň prošlehejte smetanový krémový sýr s cukrem, až se cukr rozpustí – trvá to asi 3 minuty. Pak zašlehejte 1 vejce a odložte stranou. Vymažte máslem 2 plechy nebo je vyložte pečicím papírem.

Na pracovní plochu položte arch pečicího papíru a poprašte ho moukou. Těsto rozpulte. Jednu polovinu položte na papír a rozválejte na obdélník zhruba 15 x 40 cm.

Posypte lžící strouhanky, potřete sýrovou směsí, přičemž nechte 2cm okraj prázdný. Udělejte proužek z půlky malin a sviňte. Přeneste na plech švem dolů a zatočte do tvaru věnce. Zopakujte s odloženou půlkou těsta. Potřete máslem.

Zakryjte fólií a nechte kynout asi hodinu. Dejte v troubě jeden rošt do dolní třetiny a druhý do horní. Předehřejte na 170 °C. Odkryjte věnce, nožem do nich udělejte příčné zářezy. Prsty je jemně rozevřete.

Vejce rozšlehejte se lžící vody a věnce potřete. Pečte 30 minut dozlatova, přičemž v polovině plechy prohoďte. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden