Moje sladké tajemství

Malý zázrak ze spíže

V česneku je podle vědců přes 400 zdraví prospěšných látek. Má blahodárný vliv na naši imunitu, podporuje rovnováhu vnitřní mikroflóry, je přírodním antibiotikem a bojovníkem proti bakteriím. Zařaďte ho do jídelníčku i vy.

S  česnekem by měli být opatrní ti, které trápí problémy se žlučníkem či žaludkem, a také lidé, kteří berou léky na ředění krve. Česnek může jejich účinek znásobit. Ostatní se mohou do léčivé kúry pustit bez obav.

Účinky česneku jsou úžasné, avšak pouze tehdy, když si ho dopřejete syrový, jen jemně podrcený. Tepelná úprava totiž ničí živiny. Snězte každé ráno jeden stroužek nalačno ještě před snídaní.

Jen předtím vypijte sklenici vody, která sníží koncentraci žaludečních kyselin. Česnek je nejlepší bojovník proti infekcím, snižuje krevní tlak, chrání srdce a tepny před kornatěním, snižuje riziko infarktu a mrtvice o 50 %. V neposlední řadě chrání před nachlazením.

Nemějte strach ze zápachu

Někomu může vadit, že je mu po konzumaci česneku cítit z úst a často je cítit i ze samotné pokožky. To lze eliminovat ústní vodou a deodorantem.

Případně pomáhá odstranění klíčku. Nebude vás po něm také pálit žáha. Byla by škoda čerstvý česnek zavrhovat, protože je to levný lék, který nahradí řadu doplňků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden