Maminčiny kynuté knedlíky s borůvkami

Klasické kynuté knedlíky ze sezónního ovoce jsou naprostá lahůdka.

Suroviny na 4 porce - 350 g hrubé mouky - ½ kostky droždí - 250 ml vlažného mléka - 2 lžičky cukru - 2 lžíce rozpuštěného másla - 2 žloutky - špetka soli - borůvky

Postup

1. Smíchejte droždí s cukrem. Vmíchejte 125 ml mléka a hrst mouky. Nechte vzejít kvásek.

2. K mouce smíchané se solí vlijte kvásek a žloutky rozmíchané se zbylým mlékem. Přidejte máslo. Pečlivě promněte, přikryjte a nechte kynout 45 minut.

3. Z těsta tvořte kuličky, které rukou roztáhněte na placičku a do té zabalte borůvky. Nechte 15 minut kynout. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.

4. Podávejte posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

reklama
reklama

Komentáře