Můj čas na kafíčko

Manuál k použití chlapa

Poradíme vám, jak zařídit, aby vám pan Božský neutekl, jen co se vás nabaží!

Konečně jste našla svého úžasňáka a došla do stadia „našla jsem a už nehledám“? Jenže už dobře víte, že život s pánem tvorstva je složitý, a tak nechcete riskovat zase stejné chyby. Poradíme vám ženskou taktiku, jak si udržet chlapa.

Pokud jste si jistá, že o chlapa po vašem boku opravdu stojíte, vyplatí se investovat do vztahu čas, energii a také správnou ženskou strategii.

Pokud si ovšem vztahem s vámi není jistý on a chová se tak, že podvědomě čeká na nějakou lepší, neváhejte a pryč s ním. Jakmile si tohle oba vyřešíte, máte částečně vyhráno, ale nesmíte zapomenout, že o vztah je třeba pečovat.

Se vztahem je to jako s kytkou. Když o ní nepečujeme, uvadne.

Ve vztahu je to jako s květinou

Někteří muži tráví večery s milenkou, protože nemají důvod vracet se k manželce. Prý je to doma nudí a nic jim to nedává. Jenže na otázku, co tedy v posledním roce pro svoje manželství udělali, jen krčí rameny s odpovědí: Nic.

Je to stejné, jako když pěstujete květinu. Pokud začne odumírat, také ji hned nevyhodíte, ale zkusíte ji přesadit, dopřejete jí péči a doufáte, že se vzpamatuje. Přitom květinu byste nejspíš postrádala snadněji než životního partnera.

Vystřízlivění? Tak jako tak nastane

Když si koupíte novou kabelku, nejdřív o ni důkladně pečujete, všude se s ní chlubíte a vystavujete ji. Jenže za čas si na ni zvyknete a stane se běžnou součástí vaší garderoby nebo ji vyměníte za jinou. Zabraňte tomu, aby se to samé stalo s vaším partnerem.

Počítejte s tím, že to, co vás na začátku fascinovalo a imponovalo vám, časem zevšední a ztratí svůj punc novosti. Čím déle vztah potrvá, tím více si začnete všímat jeho negativních vlastností.

Kritizujte chlapa, ale chytře

Neznamená to, že nemůžete chlapa kritizovat. Jasně že ano, ale musíte vědět, jak na to. V první řadě nezapomeňte i při hádce brát ohledy. V opačném případě se partner začne bránit a kritika začne nabírat na obrátkách.

Začnete se trumfovat ve stále ostřejších urážkách, aby to bylo účinnější, až si navzájem opravdu ublížíte. Proto kritizujte jasně, věcně a pokud možno bez emocí. Neříkejte mu, že je neschopný, protože se neumí ani sám obléknout, raději mu jednoduše povězte, že ta bílá košile by mu slušela víc.

Dostaňte ho tam, kam potřebujete

Pokud vám to má vydržet, musíte spolu umět trávit čas, a hlavně komunikovat. Všímejte si, jak partner reaguje v různých situacích, jaké jednání mu vadí, na jaká slova je alergický, a co ho naopak spolehlivě uklidní.

Jakmile se jednou naučíte v něm listovat jako v učebnici, budete mít klidnou a spokojenou domácnost, ale ještě ho kdykoli dostanete tam, kam potřebujete, aniž by tušil, že se na chvíli stal vaší loutkou.

Chce to naučit se trochu sebezapření a umění mlčet. Radujte se z maličkostí, které pro vás partner dělá, aniž by musel. Připomínejte si jeho přednosti a ujišťujte o nich nejen sama sebe, ale i jeho.

Bez krize není ryzího vztahu

Stejně jako ve světě existují války, aby mohl panovat světový mír, i ve vztahu se čas od času vyskytují krize. Berte to jako fakt, se kterým nic neuděláte. Ale můžete se naučit to přijímat. Obzvlášť když většina špatných období vztahu má banální příčinu.

Existuje nosná energie vztahu, tedy jakýsi smysl nebo důvod toho, proč spolu dva lidé jsou. Každý člověk má své základní potřeby – společnost toho druhého, náklonnost a emoční podporu. Pokud máte vedle sebe toho pravého člověka, dokáže nejen tyto, ale i další vaše potřeby plnit, abyste nejen vy, ale také váš vztah mohly dále utěšeně růst.

Každý problém má cestu k řešení

První rok si spolehlivě vystačíte se zamilovaností a sexem, po roce už je to ale málo, a měly by se k tomu přidat společné názory, společné plány do budoucna, sdílené kulturní zájmy i koníčky a podobně.

Jak se mění tenhle smysl vztahu, mění se i jeho fungování a vztah prochází různými fázemi. To, že pár ztratil svůj smysl pro vztah nebo se jeden z partnerů už odebral do další fáze, zatímco druhý se ještě zapomněl v té předchozí, je nejčastějším důvodem vážných partnerských krizí. Z každé ale existuje cesta ven…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden