Moje sladké tajemství

Manuál péče o rty aneb příprava na letní polibky

Ať už se vám podařilo první májový den odstartovat polibkem na Petříně, nebo lásky čas teprve vyhlížíte, na kráse a kondici rtů začněte pracovat hned teď.

Ještě dnes večer si položte na noční stolek balzám na rty. Hned po probuzení, ještě v posteli, ho použijte. Po noci je totiž jemná pokožka vysušená a mechanicky podrážděná, vrstva péče ji zklidní a zavlaží. Pak se klidně pusťte do ranních povinností.

Ranní hygiena s bonusem

Po vyčištění zubů a vykloktání ústní vodou opláchněte z kartáčku zbytky zubní pasty a rty promasírujte. Tak silně, jak vám to bude příjemné, spíše nechte štětinky po rtech klouzat, ne pokožku vytahovat. Nakonec rty a celou tvář opláchněte proudem chladné vody, pokožka se vyhladí a prokrví.

Krémování vítáno

Když budete používat denní krém, naneste ho také na rty. Ještě lepší dotek bude očním krémem. Respektuje totiž jemnost i náročnost rtů stejně jako u očního okolí. Přispějte k jejich kondici, pěknému vzhledu a posilte jejich ochranu pro náročný den.

Když si rty řeknou o víc

Suché rty rozmazlujte pečujícím balzámem. Má tužší konzistenci, která zabrání, aby voda ze rtů unikala. Populární jsou také pečující olejová séra, která dodávají rtům nejen péči, ale také svůdný lesk. Trik modelek zní: po nanesení balzámu si povrch rtů minutu masírujte špičkou prstu. Trochu potom brní, ale získají na objemu.

Venku vždy s balzámem

Pokud si rty nelíčíte, před odchodem z domu použijte vždy alespoň balzám, ať rty ochráníte před škodlivými vlivy, kromě paprsků také před smogem. Snažte se také omezit dotýkání rtů prsty, často to děláte bezděčně a pokožku dráždíte mechanicky i přenosem nečistot či bakterií.

Místo zákusku

Druhá část dne je pro rty náročná. Naučte se použít balzám po obědě, a také si případně opravte líčení. Pro rty i výsledný efekt je výhodnější rtěnku odlíčit a vytvořit líčení znovu. Odstraní se tím nečistoty, které se na puse usadily.

Zout boty a odlíčit

Celý make-up včetně rtěnky, ovšem i tvář bez make-upu, hned po příchodu domů zbavte všech nánosů. Očím a rtům dopřejte dotek speciální odličovadla, které pracuje s citem. Vše korunujte vrstvou balzámu, pečujícího oleje či séra.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden