Moje šťastná hvězda

Manžel ji požádal o ruku v živém vysílání

Inteligentní a neobyčejně vtipná ADÉLA BANÁŠOVÁ (38) patří k absolutní moderátorské špičce nejen v sousedním Slovensku, ale i u nás díky spolupráci TV Nova a Markízy.

Sympatické slovenské moderátorky Adély Banášové (38), která u nás opakovaně uváděla anketu Český lev, si Češi poprvé všimli v roce 2009, když spolu s Leošem Marešem (43) uváděla oblíbenou hudební soutěž Česko Slovenská SuperStar.

V té době však Banášová nebyla v showbyznysu již žádný nováček. Právě naopak, její kariéra se plynule vyvíjela už od šestnácti let.

Uspěla i v modelingu

Dcera slovenského diplomata a spisovatele Josefa Banáše (70) vystudovala kultulorogickou fakultu na Univerzitě Komenského. V té době už za sebou měla práci v ranní televizní show, kde dělala předtáčky a různé ankety.

A i když ji nebylo na obrazovce moc vidět, tak se toho hodně naučila o každodenní mravenčí práci v televizi. Adéla se později díky konkurzu dostala do rádia, kde vysílala tři roky.

Po ukončení studia zkusila Banášová štěstí v modelingu a i tam uspěla. Dokonce se probojovala mezi finalistky prestižní Elite Model Look. Tím ale také její dráha modelky skončila.

Její šatník je k smíchu

Dál už se Adéla raději věnovala jen moderování. Když dostala nabídka na casting na SuperStar, odstartovalo to její hvězdnou kariéru. V té době si Banášová musela zvyknout, že je v neustálém hledáčku médií.

Jenže zatímco ona a její rodiče byli vždy nad věcí, tak Adélina babička prý snášela velmi špatně, že se její vnučka často objevovala na titulních stránkách novin a časopisů.

Vtipná Banášová si vždy uměla udělat legraci nejen ze sebe, ale i ze svého šatníku, který prý příliš neřeší. Jednou si dokonce domů pozvala známou stylistku, protože chtěla vědět, co řekne na její šatník.

Stylistka okamžitě dostala záchvat smíchu. „Měla jsem prý málo věcí a všechny hrozně podivné,“ svěřila před časem moderátorka.

Úspěšné moderátorky se muži bojí

Smysl pro humor a velký nos Adélu vždy odlišovaly od ostatních rádoby hvězd, jejichž sláva brzy pomine. Proto je dodnes v sousedním Slovensku absolutní jedničkou mezi moderátory.

Sympatická Adéla má ale i v Čechách spoustu nadšených obdivovatelů. Není divu, vždyť se dodnes říká, že její moderování předávání Českého lva patřilo k těm nejpovedenějším.

Už jako velmi úspěšná žena si Adéla musela přiznat, že se jí mnoho mužů z nějakého zvláštního důvodu bojí. Jak se zdá, ona si s tím však hlavu příliš neláme. „To je jejich problém.

Na co by mi byl takový, co se bojí? Pro mě nejsou atraktivní, takže s nimi neztrácím čas,“ říká moderátorka upřímně a dodává, že ona sama nikdy neměla problém svého potenciálního partnera sbalit.

Vybírá si mladší partnery

Zároveň však připouští, že to nemusí být vždy to pravé ořechové. Vždyť pravý chlap by měl už při seznámení ženě dokázat svoji odvahu a mužnou sílu. Ostatně, o partnerech slavné moderátorky se toho už namluvilo dost.

Nejspíš to bude i tím, že se Banášová v poslední době ukazovala převážně s muži, kteří byli mladší než ona. Takový byl i tanečník Peter Modrovský (35), s kterým Adéla v roce 2013 čekala dítě.

Když moderátorka o očekávané miminko v osmém týdnu těhotenství přišla, opět se dostala do hledáčku médií. Ona se však po prodělaném potratu stáhla do soukromí a k tragické události se raději nevyjadřovala.

Když ale její bolest polevila, tak se moderátorka ze ztráty dítěte dostala celkem rychle. „Musela jsem to přijmout.

Je to strašně běžná věc, takže se mi nestalo nic extrémně výjimečného,“ řekla novinářům a dodala, že spíš měla špatný pocit z toho, že z ní ostatní dělají chudinku, a přitom se leckomu stávají daleko horší věci.

Vztah s tanečníkem jí nevyšel

V tom samém rozhovoru se také rozpovídala o tom, kolik dělají její honoráře. Banášová naprosto upřímně přiznala, že vydělává víc než mnoho mužů z jejího oboru. A že když jí pořadatelé volají, často je v nich malá dušička.

Bojí se totiž, že pro ně bude moc drahá. V roce 2016 se začalo šuškat, že vztah mezi Adélou a Peterem Modrovským není tak pevný jako dřív. Naznačoval to i fakt, že se Banášová rozhodla v létě vyrazit na dovolenou bez něj.

A i když nejprve tvrdila, že Peter nejede kvůli velkému pracovnímu vytížení, sám Modrovský novinářům přiznal, že je jejich láska už minulostí. Adéla se z rozpadu dlouholetého vztahu brzy vzpamatovala.

Raději se vzali dvakrát

Už v roce 2017, přímo na Valentýna, se Banášová zasnoubila s o deset let mladším novinářem a moderátorem Viktorem Vinczem (28). Ti dva byli tehdy hosty ranního vysílání a moderátor ji přímo před televizními kamerami požádal o ruku.

Zamilovaná dvojice, která spolu tehdy chodila necelý rok, měla v Teleránu na televizi Markíza původně jen mluvit o tom, jak budou trávit svátek zamilovaných. Když se naprosto bez varování Viktor zeptal Adély, zda si ho vezme, zaskočená Banášová řekla jen: „Ty jsi se zbláznil! Ano.“

Ještě v létě téhož roku se Adéla a Viktor vzali, a to hned dvakrát. Poprvé na utajeném mini obřadu a podruhé veřejně na romantickém zámečku.

Na svatbě prý trochu šetřili

Čerství novomanželé neměli v plánu žádnou přehlídku luxusu. Pozvaných bylo asi sto hostů, a i když mezi nimi byly známé tváře, pro Adélu a Viktora byla rozhodující hlavně atmosféra.

Zkrátka, i když si to mohli dovolit, zbytečně nerozhazovali. A to přitom Adéla v žádném případě nemusí škudlit. V současné době má totiž úspěšnou vlastní talk show.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden