Můj čas na kafíčko

Manžel mi připravil nejhorší šok v životě!

Nejdřív zapíral, ale potom během rozhovoru mávl nad všemi našimi společnými roky rukou.

Nikdy jsem si nedělala příliš velké iluze o mužské věrnosti. Viděla jsem to u svých dvou nejlepších kamarádek, Zuzany a Olgy. Obě si prožily ten samý příběh.

Po dvaceti letech manželství každou z nich životní partner vyměnil za mladší ženu. Měla jsem pro ně slova pochopení a vnímala jsem, jak mi závidí Lukáše, mého muže. Netušila jsem, že se do podobné situace jako ony dostanu jednou také.

Málem se zhroutil

Moje manželství patřilo k těm, které se uvádějí jako příklad v učebnicích. Seznámili jsme se s Lukášem ještě během studia. Padli jsme si do oka. Byla jsem celkem přitažlivá a Lukáš patřil ke krasavcům, kolem kterých se ženy neustále točí.

Chápala jsem, že nikdy nebudu sama, kdo o něho bude mít zájem. Jak jsem ho ale poznala, věřila jsem, že čest a věrnost patří k jeho silným stránkám. Po roce chození jsme oba dospěli k závěru, že chceme své životy strávit bok po boku.

Vzali jsme se, podařilo se nám sehnat bydlení, měli jsme syna a dceru. Jako v každém vztahu i v tom našel přišla krize, typicky po sedmi letech. Cítila jsem se tehdy na všechno sama, Lukáš byl hodně pracovně zaneprázdněný a příliš se doma nezdržoval.

Vedlo to skoro k jeho zhroucení. Když pochopil, že nemůže pracovat dvacet čtyři hodin denně, zklidnil se a tím nastalo znovu hezké období i v našem manželství.

Fotka jako důkaz

Uplynulo čtvrt století. Zatímco moje kamarádky Olga a Zuzana si prošly ponižujícím rozvodovým řízením a rozhlížely se po nových partnerech, já si libovala, jak se můj život odvíjí stále v poklidu. Byla jsem přesvědčená, že to tak zůstane napořád.

Děti vyrostly,a vystudovaly a osamostatnily se. V té době Lukáš začal znovu tvrdě pracovat. Nebrala jsem to už tak dramaticky jako kdysi, kdy na mě kvůli tomu visela celá domácnost. Nepřemýšlela jsem moc nad tím, proč mu nyní práce zabírá i noci nebo víkendy.

Neustále jezdil na nějaké pracovní cesty. Neměla jsem žádné podezření, že by mě mohl nějak podvádět. Prostě jsem mu dál věřila. O to více nechápavě jsem hleděla na fotografii, která mi jednoho dne přišla v anonymním dopise. Byl na ní vyfocen Lukáš s cizí ženou v důvěrném objetí.

Mojí první reakcí bylo, že se jedná o nějaké nedorozumění nebo hloupý vtip. Třeba jen něco slavil s kolegyní. Vždyť ta žena na fotografii byla možná i starší než on. Jenže čím více jsem se na fotku soustředila, tím mi bylo jasnější, že Lukáš a ta neznámá paní spolu něco mají - a že to trvá už dlouho.

Překvapila mě jeho lhostejnost

Asi týden jsem vše držela v tajnosti, jen jsem svého muže pozorovala vždy, když přijel domů. Intuitivně jsem vycítila, že se přetvařuje, ale stále jsem tomu nechtěla uvěřit. Pak jsem mu jednoho večera beze slova ukázala tu fotku.

Nejprve se snažil zapírat, ale lhaní mu nikdy moc nešlo. Chtěla jsem vědět všechno. Nebylo to vůbec příjemné. Ten tajný vztah udržoval už delší dobu, shodovalo se to s obdobím, kdy začal více pracovat. Netajila jsem své zklamání.

Věděla jsem, že i kdyby se Lukáš rozhodl milenecký poměr ukončit, už mu nikdy nebudu věřit. Bolelo by mě setkávat se denně s člověkem, který mě takhle zradil. Nejhorší bylo, že ani on se nesnažil nějak bojovat za záchranu našeho manželství.

Celkem lhostejně prohodil, že pokud se chci rozvést, on to pochopí. Vzala jsem si čas na rozmyšlenou, ale s odstupem času vidím, že rozhodnutá jsem byla už tenkrát. Rozvedli jsme se a já si nového přítele našla až po dalších pěti letech, tak moc jsem byla v šoku.

Lukáš dodnes žije s tou svoji milenkou, ale nevzal si ji. A teprve po čase jsem zjistila, kdo mi tu fotku poslal. Byla to kamarádka Olga, která Lukáše náhodně s onou ženou viděla. Udělala to ze škodolibosti, abych viděla, že ani já nemám dokonalý vztah.

Hana L. (57), Ostrava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden