Můj kousek štěstí

Manžel podcenil v opileckém opojení nebezpečí

Oslava, alkohol a naprosto hloupý spor o banální věc. K tomu přispěla nešťastná souhra náhod a následky za to neseme všichni.

Byli jsme běžná tuctová rodinka, která žila poklidným, obyčejným životem. Měli jsme vše, co jsme potřebovali, a tak jsme se cítili i šťastní a spokojení. Naše tři děti šly po maturitě sice pracovat, ale ani jednomu se z domova příliš nechtělo. A já jako matka byla za to samozřejmě ráda. Nejstarší Olině bylo už dvaadvacet let, Jardovi dvacet a nejmladšímu Ondrovi sedmnáct, když nás potkala velká rodinná tragédie. Začala banálním sporem, když se vracel Jarda s tátou z místní hospody. Byli tam na oslavě sousedových kulatin a ten večer to oba opravdu hodně přehnali. Začali se hádat cestou kvůli naprosté hlouposti. Manžel se v opileckém opojení v hospodě vytahoval svou legálně drženou novou zbraní a Jarda si ji chtěl prohlédnout. Manžel mu jí nechtěl dát, a tak se začali dohadovat a posléze se o nebezpečnou zbraň přetahovat. Hádali se tak, že je začala Kudláčková okřikovat z okna, že budí děti. V té opilecké tahanici náhle zazněl výstřel. Stála jsem v tu chvíli u okna a ke mně přiběhla dcera, kterou ta rána uprostřed noci probudila.

Bez syna i manžela

Jedna z postav se začala kácet k zemi. Uvědomila jsem si s hrůzou, že to je syn. Utíkala jsem před dům a za mnou běžela dcera. Můj muž stál nehybně nad naším Járou, zbraň držel v ruce a nechápavě zíral na ležícího syna. Marně se snažil srovnat si v hlavě, co se stalo. Kudláčková zavolala policii a záchranku. Já se kácela k zemi vedle syna, zatímco dcera, která byla zdravotní sestra, zjistila, že bratr dýchá a začala ho pohotově ošetřovat. Ihned po příjezdu Jardy převzali záchranáři a vezli ho s těžkým zraněním do nemocnice. Olina jela s nimi. Manžela policisté odvezli na vyšetřovnu. Zůstala jsem bezmocně stát před domem a netušila, co mám dělat. Ondra, který se už také probudil, se chvěl vedle mě. Ujala se mě Kudláčková. Ocitla jsem se náhle v taxíku společně s ní a jely jsme do nemocnice za synem. Dcera mi tam sdělila, že je jeho stav vážný. Operovali ho. Na rovinu Olině řekli, že její bratr přijde o ledvinu, ale podařilo se ho stabilizovat. Z nejhoršího je prý venku. Z nemocnice jsme se vydali na policii. Manžel byl obviněn z pokusu o vraždu. Mě jen vyzvali, abych mu přivezla hygienické potřeby, že tam musí zůstat. Pustili ho za dva dny, protože se zhroutil a skončil na psychiatrii. Jardu pustili z nemocnice za půl roku a kromě chybějící ledviny je dnes už v celkem pořádku. Syn otci už dávno odpustil, otec ale sobě ne…

Blažena (49), Vejprty   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden