Moje chvilka pohody

Manžela jsem obehrála v kartách

Snažila jsem se, abychom nepropadli nudě a stereotypu. Vymýšlela jsem program na každý den. Nejvíc se nám zalíbily společenské hry. Karty a sázky o peníze zvítězily na celé čáře!


Důchod není procházka růžovým sadem. S manželem jsme byli vždycky aktivní. Výlety, návštěvy hradů a zámků, zahrádka… Jenže, nemládli jsme a manžela začala bolet záda. S nějakými výlety a procházkami jsme měli utrum.


Vymýšlela jsem náhradní aktivity, ale šlo to ztuha. Na nějaké vysedávání u známek nebo modelů železnic můj Luděk moc nebyl, protože už od mládí dost špatně viděl kvůli oční vadě.


Dostal chuť si zahrát žolíky


Stejně tomu bylo i s čtením a luštěním křížovek. Jednou mě cestou z nákupu napadlo zajít si do hračkářství. Chodila jsem tam z nostalgie. Okukovat nové plyšáky, panenky a autíčka. Kdysi jsem je tu kupovala pro vnoučátka!


Do oka mi padla nějaká společenská hra. Byla drahá, ale moc pěkně balená. Doma jsme si ji s manželem zahráli a byli nadšení. Brzy jsme měli her celý štos a utratili za ně majlant. „Táni, víš, co jsme ještě nehráli?


Obyčejné karty! Nejsou tak drahé, a když jsem byl malý, mastil jsem se svým dědou žolíky!“ zavzpomínal manžel. Hned jsem uháněla do hračkářství. Moc toho tam neměli, ale nějaké karty se přece jen našly.


Bohatnu v pětikorunách


Hráli jsme s Luďkem až do půlnoci a druhý den zase. Moc se nám to zalíbilo! Pozvali jsme i sousedy a během krátké chvilky se staly naše pravidelné schůzky u karet pravidlem. Začali jsme se scházet pravidelně.


Několik manželských dvojic ze sousedství a také kamarádi, s kterými jsme se do teď vídali jen sporadicky. „Víte co? Budeme hrát o peníze!“ navrhla jsem ke zděšení všech ostatních. Když jsem ale vysvětlila, že mám na mysli jen koruny, maximálně pětikačky, uklidnili se.


To ale netušili, že i na kovových mincích se dá za večer celkem hezky zbohatnout. Hned první večer jsem manžela obehrála o celou stokorunu! Stal se ze mě boháč!


Táňa P. (74), Jablonec nad Nisou

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden