Můj kousek štěstí

Marcela Holanová: Diagnóza, která nahání strach

Lékaři zpěvačce diagnostikovali závažné onemocnění. Bála se nejhoršího, to se nepotvrdilo. Přesto to není žádná legrace, jedná se o chorobu střev, jakou trpěl i Václav Havel (†75).

Umělkyně je žena, jak se říká, krev a mlíko, vypadá tak zdravě, že verdikt, který nyní vyšel najevo, její obdivovatele upřímně vyděsil. Ona sama je naštěstí silná žena, už dost zocelená životem, a hned tak něco ji nerozhází.

Panikařit si zakázala, ovšem skutečnost, že trpí zánětlivým onemocněním tlustého střeva, není pochopitelně důvodem k jásotu. „Žádnou rakovinu naštěstí nemám. Kšá, kšá, kšá! Měla jsem ale špatné výsledky.

Doktoři mi objevili divertikulitidu střev. Musím se hlídat. Hlavně stravu,“ vysvětlila interpretka slavného hitu Čau, lásko. Je vzornou pacientkou, chodí na pravidelné kontroly do pražské Nemocnice Na Homolce.

Utěšuje se v prvé řadě tím, že nález je nezhoubný a střevo nepraská. „Pokud by se to zhoršovalo, tak půjdu na operaci a ten kus střeva se odstřihne,“ dodává statečně. Může však stačit i úprava životosprávy, je třeba jíst co nejvíce potravin obsahujících vlákninu a také zeleninu a ovoce.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden