Moje šťastná hvězda

Marie Poledňáková bojuje s následky těžké mrtvice!

Vrátí se režisérka ještě někdy k filmu?

Režisérku MARII POLEDŇÁKOVOU (74) našla začátkem července její známá doma
v bezvědomí. Nejspíš díky její včasné pomoci autorka filmu S tebou mě baví svět těžkou mrtvici přežila! Vyhráno ale ještě nemá a jen čas ukáže, kolik toho náhlá mozková příhoda napáchala.

Zdraví Marie Poledňákové není v poslední době právě nejpevnější. Není to tak dávno, co
v Martinicích u Onšova, kde má režisérka chalupu, bylo pořádně rušno. Tehdy pro ni po srdečním kolapsu letěl vrtulník a převážel ji do nemocnice do Jihlavy. Na chalupě Poledňáková čerpala sílu a zotavovala se. Podle přátel a rodiny vypadala dobře, měla dobrou náladu a nevypadala, že by ji cokoli trápilo. Snad kromě množství léků, které jí lékaři předepsali. Zdálo se jí, že jich bere až příliš. Podle našeho zdroje ale zase tak moc ve formě nebyla. Že by se měla ocitnout
v bezprostředním ohrožení života však nečekal nikdo!

Šlo o minuty

Snad každý ví, že v případě mozkové mrtvice je pro záchranu života rozhodující opravdu každá minuta. Nejen rodina, ale i blízcí přátelé Poledňákové proto nejspíš nepřestanou děkovat paní Vašíčkové, která se stará režisérce o zahradu. Ta totiž v onen osudný den našla Marii a přivolala jí okamžitě pomoc. „Nehybně ležela na posteli. Zavolala proto záchranku a ta vrtulník,“ popisuje sousedka Poledňákové s tím, že krátce před mozkovou příhodou se ještě cítila dobře a plánovala jít s paní Vašíčkovou na houby. Když se ale režisérka své zahradnici neozývala, zašla se na ni podívat. Díky své prozíravosti tak nejspíš zachránila slavné obyvatelce Martinic život.

Začala komunikovat

Jak vážný byl stav Poledňákové, svědčí i skutečnost, že ihned poté, co ji vrtulník v polovině července dopravil do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, byla umístěna na ARO. Tam po těžké mrtvici bojovala o svůj život. Syn Poledňákové PETR byl u lůžka své matky každou volnou chvíli a nepřestával věřit, že bude zase brzy v pořádku. Jeho prosby byly nejspíš vyslyšeny a po čtyřech dnech se začal její stav skutečně zlepšovat. Lékaři ji tak mohli bez obav přeložit
z ARO na JIP. „Paní Poledňáková se ještě necítí moc na návštěvy, ale daří se jí dobře,“ uvedl zdroj z neurologického oddělení nemocnice s tím, že už dokonce komunikuje s okolím. Podle výpovědí z okolí režisérky by neměla mít Poledňáková trvalé následky, i přesto ji ale čeká ještě dlouhá cesta k zotavení. Nezbývá než doufat, že si svou dávku smůly už vybrala, přece jen srdeční kolaps a hned poté mrtvice, to není jen tak!

Syn Petr je režisérce stále na blízku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden