Moje šťastná hvězda

Marie Rottrová: Nemohla vystát svoji vlastní maminku

Navenek se sice MARIE ROTTROVÁ (76) tváří, jako by ji nic netrápilo, ale uvnitř pořád bojuje se vzpomínkami. A to především na svou maminku

Vždy ji to více táhlo k tatínkovi. S ním měla naprosto bezproblémový vztah. Chodila za ním vždy, když potřebovala pomoc. S maminkou to ale bylo něco úplně jiného. Celý život si k ní hledala cestu. Ale dodnes ji zřejmě nenašla.

maminka Ludmila

Jako jediná se jí dokázala vzepřít

„Moje maminka byla hodně energická, byla impulzivní a ovládala umění, řekněme, diplomatického zpracování okolí. Manipulace je moc silné slovo. Zkrátka uměla lidi vmanévrovat tam, kde je chtěla mít,“ vzpomíná zpěvačka na svou, dnes už bohužel zesnulou, maminku LUDMILU. Nelíbilo se jí, že všechno muselo být podle ní, a jak maminka přikázala, tak otec, bratr i ona sama udělali. Přesto byla ona jediná, která se své matce dokázala aspoň čas od času vzepřít. „Se mnou to nešlo tak hladce, vztah dcery a matky je velmi složitá věc. Navzájem jsme se kritizovaly a na mnoha věcech jsme se neshodly, ačkoli jsme jedna druhou moc milovaly,“ říká. Jenže kvůli častým rozepřím jedna na druhou zanevřela, a až když maminka ležela tři měsíce v nemocnici v kómatu, uvědomila si, co všechno by mohla ztratit. A tak se snažila vzít matku na milost a smýšlet o ní jen v tom dobrém.

Bude prosit syny o odpuštění?

„Je pravda, že maminka mi nesmírně pomohla během celé mojí hudební kariéry, starala se o moje syny. Ti si babičku dobře pamatují a někdy mi žertem řeknou, že ji v něčem připomínám,“ směje se Rottrová, která toto srovnání neslyší moc ráda. Maminčiny vlastnosti jí byly proti srsti, přesto ale připouští, že s ní má nakonec spoustu toho společného. I díky tomu ale možná lépe pochopí, proč se matka chovala tak, jak se chovala, a odpustí jí alespoň po její smrti. Třeba i Marie Rottrová bude jednou prosit o odpuštění své již dospělé syny a určitě by si přála, aby jí i synové jednoho dne také odpustili.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden