Moje šťastná hvězda

Marika Gombitová a její velký návrat

Byl plný slz!

Patřila mezi nejkrásnější zpěvačky, ale přišel jeden nešťastný moment a život MARIKY GOMBITOVÉ (59) se otočil vzhůru nohama. Posledního listopadového dne v roce 1980, při návratu z koncertu její auto havarovalo a ona ochrnula. Už to vypadalo, že se na scénu nevrátí.

Měla před sebou velice slibnou kariéru, ale autonehoda, při které si poranila míchu, polámala několik žeber, měla zlomenou prsní kost a po těle i na duši celou řadů dalších šrámů, jí vzala do té doby spokojený život. Zůstala ochrnutá od sedmého obratle dolů a již nic nebylo jako dřív.

Její koncerty byly vždy vyprodané

Ještě nějaký čas vystupovala, točila nové desky, skládala a pro mnohé se stala symbolem nezdolné vůle. Několikrát vyprodala pražskou Lucernu, ale v roce 2002 došlo k nečekanému zlomu a zcela se stáhla. Sužovaly ji deprese, ale i bolesti a jediným živým spojníkem se světem byla její pečovatelka. Dlouhodobě se spekulovalo, co stálo za takovou změnou. Pravděpodobně to byla únava, a také několik osobních zklamání, které vedly k psychickým problémům. Málokdo věřil, že to Marika překoná.

Překvapila i sebe?

Fanoušci čekali 12 let na její návrat, který byl několikrát signalizován, ale Gombitová vždy přestala bez vysvětlení komunikovat. Už přestávali všichni věřit, že to kdy ještě bude možné. Návrat na scénu se nakonec konal. Bylo to v pořadu V sedmém nebi, kde zazpívala svůj největší hit Vyznání. Diváci, ale i celý štáb, který se zúčastnil natáčení pořadu, nemohli uvěřit, že se to skutečně odehrává, že tento moment přišel a někteří se neubránili ani slzám.

Je prý silnější

Žila ze dne na den, přemýšlela i o sebevraždě, ale je zpět. Marika Gombitová už zase vystupuje a cítí se opět šťastná. A vypadá lépe, než kdykoli předtím. Co však bude dál a jak dlouho její křehká psychika bude odolávat náporu zvenčí, neví ani ona sama. Někteří kolegové se obávají, že se opět stáhne do ústraní, jako se už několikrát předtím stalo. Lidská duše je prostě nevyzpytatelná, obzvláště ta zraněná.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden