Marinovaná prsíčka na houbách

Přidejte brambory nebo rýži

Propojení chutí je naprosto úchvatné, velice snadno mu propadnete.

Ingredience:


  • 2 kuřecí prsní řízky

  • 400 g čerstvých hub

  • 1 cibule

  • 1 lžička sladké papriky

  • ½ lžičky kmínu

  • 150 ml smetany na šlehání

  • 4 lžíce oleje

  • barevný pepř

  • sůl


Marináda:

  • 3 lžíce oleje

  • 1 lžíce Dijonské hořčice

  • 1 lžíce kečupu

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 3 stroužky česneku


Postup:

  • Nejdříve si připravíme marinádu, a to pouhým smícháním příslušných ingrediencí.

  • Kuřecí prsa rozkrojíme podélně na poloviny, mírně osolíme a opepříme a naložíme je alespoň na dvě hodinky do marinády.

  • Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme houby a krátce orestujeme. Směs osolíme, přidáme kmín a sladkou mletou papriku.

  • Lehce podlijeme vodou a asi 12–15 minut dusíme. Maso i s marinádou přidáme do rozpálené pánve a opečeme dozlatova. Vše zjemníme šlehačkou či smetanou na vaření.
    Krátce provaříme a je to.

reklama
reklama

Komentáře