Marinovaná žebírka

Suroviny na 4 porce:

1,5 kg vepřových žeber

¼ lžičky chilli koření

3 lžíce petrželky

5 lžic sójové omáčky

4 stroužky česneku

0,125 l červeného vína

5 lístků čerstvého rozmarýnu

0,125 l olivového oleje

Postup:

1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně posekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem. Vepřová žebírka očistíme, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme přes noc do marinády.

2. Druhý den maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády opékáme z obou stran doměkka. Podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.

reklama
reklama

Komentáře