Marinované krevety podle Jiřího Krampola

Pravá chuťovka pro milovníky mořských plodů. Jako příloha stačí opečená bageta, kterou si vytřete i zbylou šťávu z pánve.

Ingredience: 4 porce

● 200 g nevyloupaných krevet
● 5 lžic olivového oleje
● šťáva z 1 citronu
● snítka tymiánu
● snítka rozmarýnu
● sůl
● zelený salát nebo směs salátů na ozdobu

Marinované krevety od Jiřího Krampola si určitě zamilujete!

Postup:

Krevety opláchneme, osušíme a naložíme na hodinu do marinády z oleje, nasekaných bylinek, citronové šťávy a trošky soli. Směs občas lehce promícháme.

V pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vložíme krevety a až čtyři minuty z obou stran je restujeme. Pak krevety vyjmeme, dáme na chvíli do tepla a pánev odstavíme z ohně.

Krevety na talíři podáváme s natrhanými listy salátu, který pokapeme citronem a olivovým olejem.

Příprava: 25 min
Cena za porci 80 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden