Můj čas na kafíčko

Marinovaný jehněčí hřbet

Suroviny

1 jehněčí hřbet zbavený blan

posekaný rozmarýn

Na marinádu

3 stroužky česneku

1 lžíce hořčice

olivový olej

máslo

sůl

pepř

• Suroviny na marinádu smíchejte, potřete jí hřbet a obalte v rozmarýnu.

• Nechte v lednici odležet minimálně hodinu, ještě lépe přes noc.

• Maso pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, dokud se nezatáhne. Pak teplotu snižte na 170 °C, podlijte maso vodou a přiklopte poklicí. Pečte hodinu za polévání výpekem.

• Když maso změkne, dopečte je bez poklice, aby získalo pěknou barvu.

• Vypečenou šťávu smíchejte s máslem, osolte a opepřete. Podávejte přelité šťávou na nahřátých talířích. A přidat můžete jarní zelenou omáčku.

Zelená omáčka

• 300 g bylinek (petržel, pažitka, kerblík, kopr, řeřicha...) nasekejte, smíchejte je s 1 zakysanou smetanou a 1 jogurtem. Přidejte nadrobno nakrájené 2 šalotky a 4 vejce uvařená natvrdo. Dochuťte octem, solí a pepřem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden