Marinovaný pstruh na citronech

I ryba může chutnat báječně, pokud ji umíte připravit. Nemusíte se ale bát, řekneme vám, jak na to.


Ingredience:


2 větší pstruzi


2 citrony


5 cherry rajčátek 


2 větší brambory 


1 kg himálajské soli


1 lžička namletého pepře


čerstvý rozmarýn


Postup:


Pstruhy důkladně omyjte, uložte je do zapékací mísy a bohatě je zasypejte himálajskou solí. Nechte je odpočívat do druhého dne.


Následující den pstruhy ze soli vyjměte a uložte je na plech vystlaný pečicím papírem.


Pstruha již nemusíte dále solit, ale určitě ho nezapomeňte pořádně opepřit.


K němu nakrájejte ještě na plátky brambory, cherry rajčátka a citrony.


Předehřejte si troubu na 180 °C a dejte péct ryby na zhruba 30 minut.


Po upečení můžete pstruha dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu a lahodný pokrm je hotový. Uvidíte, že si ryby vyloženě zamilujete.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama