Marinovaný skopový špíz

Suroviny na 6 porcí:

1 kg libového skopového masa (na kostky asi 2,5 cm)

2 lžíce citronové šťávy

sůl

6 najemno nasekaných stroužků česneku

2 lžičky čubrice

2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru

4 najemno nasekané čerstvé červené nebo zelené chilli papričky

2 lžičky mletého římského kmínu

2 lžičky mletého koriandru

1 lžička kurkumy

3 nahrubo nakrájené velké cibule

2 lžíce rostlinného oleje

3 velká nakrájená rajčata

2 lžičky zrnek římského kmínu

2 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru

rozmarýn

Postup:
Nakrájejte skopové, podle chuti osolte, přidejte citronovou šťávu, polovinu česneku, polovinu zázvoru, polovinu chilli, polovinu římského kmínu i mletého koriandru a kurkumu, všechno dejte do misky a důkladně promíchejte. Zatěžkejte, přikryjte a nechte asi 3 hodiny marinovat. Do mixéru nebo šlehače dejte cibuli a rozmixujte do hladké pasty. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte zbytky česneku, zázvoru a chilli, na mírném ohni za stálého míchání smažte asi 1 minutu. Vmíchejte cibulovou pastu a duste asi 7–10 minut, dokud cibule nezměkne a nezhnědne.

Přidejte rajčata a vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou a nevytvoří kaši. Přisypte zbytek koření – mletý římský kmín, mletý koriandr, kurkumu, zrnka římského kmínu a čerstvý koriandr. Poduste dalších 5 minut. Na 12 špejlí lehce potřených olejem napíchejte kousky skopového. Posypte čubricí a drceným rozmarýnem. Pečte na středně rozpáleném grilu asi 7–10 minut, dokud maso není hotové. Servírujte v misce a omáčku buď přelijte přes kebab, nebo ji servírujte zvlášť v misce.Podávejte s Avarem, ostrou pikantní rajčatovou nebo cibulovou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden