Můj kousek štěstí

Marinovaný steak z tuňáka

Maso tuňáka připomíná hovězí, je velmi chutné a zdravé. Steaky z něj jsou doslova lahůdka. Opékejte je jen krátce, stojí to za to.

Potřebujete:
✿ 2 steaky z tuňáka
✿ 1 svazek čerstvé bazalky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 citron
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 hrnek olivového oleje
✿ 1 lžičku hrubozrnné soli
✿ 1 lžičku drceného pepře

1. Ze steaků odstraňte kůži, opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte. V mixéru rozmixujte bazalku, česnek, citronovou šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.

2. Do mísy nalijte třetinu marinády, položte do ni steaky a zalijte zbývající marinádou. Dejte do lednice marinovat 1–2 hodiny, během toho steaky několikrát obraťte.

3. Rošt grilu potřete olejem, položte na něj steaky a grilujte podle chuti – středně propečené 4–6 minut z každé strany. Pak nechte steaky ještě 2–3 minuty odpočinout na talíři. Podávejte se zeleninou, případně bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden