Můj čas na kafíčko

Markétin palačinkový dort

Palačinky:

360 g hladké mouky

3 vejce

3 žloutky

900 ml polotučného mléka

200 ml pomerančového likéru

špetka soli

Jablečná náplň:

1 kg jablek vhodných k rozvaření

400 g cukru krystal

300 g loupaných vlašských ořechů

250 ml 100% jablečné šťávy

100 ml šťávy z citronu

20 g celé skořice

20 g celého hřebíčku

Pomerančová náplň:

500 g pomerančové marmelády

50 ml pomerančového likéru

300 g bio pomerančů

250 ml vody

300 g cukru krupice

20 g mleté skořice

20 g celého hřebíčku

Dekorace:

bílky s cukrem (na 1 bílek asi 50 g cukru)

100 g loupaných vlašských ořechů

• Z prosáté mouky, soli, vajec, žloutků a části mléka připravte palačinkové těsto, přilijte zbytek mléka a nechte odležet. Připravte palačinky a každou na pánvi polijte likérem a flambujte.

• Z cukru udělejte světlý karamel, přidejte nahrubo nasekané ořechy. Zamíchejte a přidejte jablečnou šťávu, oloupaná a na kousky nakrájená jablka, citronovou šťávu a koření. Duste, než se směs rozvaří. Nechte vychladit.

• Na pomerančovou náplň do marmelády vmíchejte pomerančový likér.

• Připravte pomerančové plátky. Vodu svařte s cukrem na hustý sirup, přidejte koření. Pomeranče nakrájejte na tenké plátky a 5 minut povařte v cukrovém rozvaru.

• Palačinky pokládejte na sebe a každou vždy promažte náplní. Pomerančovou a jablečnou náplň střídejte. Horní část ozdobte pusinkami (ušlehejte sníh z bílků s cukrem), plátky pomerančů a vlašskými ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden