Moje šťastná hvězda

Marta Kubišová přišla o svého mazlíčka

Teď to ale neoplakala

Osudem zkoušená zpěvačka MARTA KUBIŠOVÁ (74) nedávno přišla o milovaného člena rodiny. Pokud by si však někdo myslel, že se z toho zpěvačka nějak hroutí, spletl by se. Smrt bere prý jako samozřejmost a nehodlá se jí jen tak nechat rozhodit.

Jakožto průvodkyně pořadem o opuštěných domácích mazlíčcích Chcete mě se Kubišová pochopitelně řadí mezi velké milovnice čtyřnohých chlupáčů. Jeden čas tak doma měla pořádnou smečku zvířat. Ta jí ale postupem času pěkně prořídla a poslední ztráta přišla v tu nejméně vhodnou dobu. Jen pár dní po oslavě svých narozenin se musela Marta Kubišová loučit s jorkšírkou Bijounkou. „Rok a půl jsem jí léčila srdíčko. Právě začátkem listopadu, na svoje narozeniny, jsem s ní byla u zvěrolékaře. Vysvětlil mi, že kolabující tracheu jí rozšíří stentem. Říkala jsem si: ,Bude to dobrý. Já mám stenty dva, budeme dobrá dvojka.‘ Byla jsem optimistická, Bijounka se zdála být v pořádku, jen občas zakašlala. Druhý večer jsem přišla z Ungeltu po představení a ona už nežila,“ svěřila se poněkud smutně zpěvačka. Ačkoli Kubišovou ztráta milovaného zvířete hluboce zasáhla, nehroutila se. Jak se totiž mnohokrát nechala slyšet, v takových situacích se naučila jednat čistě mechanicky a nepropadat panice a melancholii.

Nechala ji zpopelnit

„Konala jsem čistě mechanicky, rozdělila jsem kytky do váz, tak jako obvykle, když přijdu z představení. Pak jsem zavolala kamarádce sousedce, která se mnou absolvovala tu návštěvu u zvěrolékaře. Říkala, že nemůžu být doma sama,“ líčí zpěvačka, jak se v tu osudnou chvíli zachovala. Další den ji ale čekal koncert v Novém Boru. „Říkala jsem si: ‚Přece tady Bijou nemůžu takhle nechat.‘ Tak kamarádka sousedka našla číslo na záchrannou službu, která dělá i piety,“ dodává s tím, že si pak pouze vyzvedne její urničku. „Pohřbím ji u paní, od které jsem si ji pořídila, ona má na rozdíl ode mě zahradu. Mám na Bijou ještě bednu zimních oblečků. To někomu věnuju,“ přemýšlí nahlas zpěvačka. Nahradí Kubišová věrného parťáka novou krví? „Teď ne, mám před sebou náročný rok.

Počkám, až skončím kariéru. Pak si pejska pořídím ráda, protože navzdory tomuhle smutnému loučení nám zvířata dávají mnohem víc radosti než starostí. A dávají nám taky pocit síly,“ má jasno zpěvačka, které ale její přátelé udělali pěkné překvapení. Obdarovali ji desetiměsíční jorkšírkou Brilli.

Věrná už jen zvířatům

Neuvažuje zpěvačka, že by místo obklopování se zvířaty raději zakotvila v nějaké pořádné mužské náruči? „Ne. V této oblasti jsem tak říkajíc zapíchla vidle do hnoje! Mně opravdu stačí jen zvířátka!“ Zdá se tak, že se Kubišová v mužích natolik zklamala, že raději veškerou lásku věnuje zvířatům. „Ne, to ne,“ popírá Marta, že by za tím stálo nějaké citové rozčarování. „Ale prostě na to už od těch devětatřiceti nebyl čas. Káťa se mi narodila v sedmatřiceti a pracovala jsem jako referentka. Měla jsem co dělat, abych nás uživila, a chtěla jsem se jí věnovat, takže nebylo kdy,“ vysvětluje, proč téměř půl života zůstala bez drahé polovičky. O to víc si přeje, aby její jediná dcera a manažerka v jedné osobě KATEŘINA (37) si našla pana Božského a udělala z ní co nevidět babičku. Tím, že se před rokem dcera rozešla s přítelem, se jí ale naděje začínají pomalu ztrácet. Nezbývá než doufat, že dcera nepůjde ve stopách matky.

Dcera je zpěvačce velkou oporou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden