Moje šťastná hvězda

Martin Písařík: Manuálně pracovat nechtěl

Ke své profesi se dostal celkem náhodou, a to už jako malý kluk. Herec Martin Písařík (39) neměl v rodině snad nikoho, kdo by se zajímal o uměleckou činnost. Ať už šlo o herectví, zpěv nebo třeba malování.

Narodil se do dělnické rodiny, takže znal jen těžkou manuální práci a byl k ní tak trochu vedený. Jenže jemu se to příliš nelíbilo, a tak si chtěl najít nějaký jiný koníček, což se mu také povedlo. Poprvé si totiž před kameru stoupl už ve svých dvanácti letech, tou dobou to byl pochopitelně ještě školák a ve třídě byl díky tomu od ostatních dětí uznávaný.

První film, ve kterém se Písařík jako malý objevil, se jmenuje Městem chodí Mikuláš. Na to, že mu bylo teprve dvanáct let, byl prý při natáčení velmi schopný a rozuměl všemu, co po něm režisér chtěl.

Splnil si sen

Poté se jeho herecká kariéra celkem dost rozjela.Objevil se například ve filmech Záhada hlavolamu nebo V den psa. Hraní si užíval, bavilo ho to a jeho rodina z něj měla pochopitelně radost. Nicméně jeho největší filmové role ho čekaly až v dospělosti. Spousta diváků si jej nejspíš pamatuje z filmů Snowboarďáci nebo Ro(c)k podvraťáků.

Jde o komedie, do kterých se Písařík prý hodil nejlépe a jeho samotného prý také nejvíc bavily. V současnosti už ale nehraje tolik jako dřív, má totiž svou vlastní kapelu a té věnuje většinu svého času.Přesto si sem tam zahraje v seriálu, naposled například Krejzovi.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden