Moje šťastná hvězda

Martin Zounar: Chtěl být na obrazovce

Stát se hercem bylo čistě jeho rozhodnutí. MARTIN ZOUNAR (52) byl už odmala známý tím, že měl svou vlastní hlavu a nic si nenechal rozmluvit. Toužil být na obrazovkách a zkrátka chtěl být vidět, což se mu opravdu povedlo.

Už jako malý chlapec měl snad ve všem jasno. Herec Martin Zounar (52) se pro hereckou kariéru rozhodl sám od sebe. Jeho otec Miroslav Zounar (†66) byl sice známým hercem, ale svého syna nikdy nevedl stejným směrem, jakým šel on.

Údajně měl strach, že ho svět showbyznysu rozdrtí a chtěl, aby jeho syn dělal něco trochu jistějšího. Nicméně na to Martin neměl ani pomyšlení, protože před kamerou stál už v šesti letech, a to ve filmu Chvíle rozhodnutí.

Úspěch, ale i kritika

Natáčení ho nesmírně bavilo. Proto se mu další role jen hrnuly, jako malý se objevil ještě v dalších filmech, například Hlas krve nebo Bláznivé jaro. Zounar úspěšně dokončil konzervatoř a jeho kariéra byla pak pouze v jeho rukách.

Po studiích se objevil v seriálu Chlapci a chlapi, kde se proslavil snad nejvíce, jeho postava Tomáše Soukupa byla pro něj ikonická. Poté však následoval v jeho kariéře propad, a to kvůli filmu Vekslák aneb Staré zlaté časy.

Film sklidil velkou kritiku a všichni ho považovali za velmi nepovedený. Potom se Zounar rozhodl, že zkusí herectví i z trochu jiného soudku, a vrhl se na seriály. Nejvíce byl vidět například v seriálu Velmi křehké vztahy nebo Rodinná pouta.

Dalo by se říct, že se v seriálech tak trochu našel. V současnosti ho můžeme sledovat v seriálu Krejzovi, Ordinace v růžové zahradě a v minulosti si zahrál i v seriálu Přístav.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden