Moje šťastná hvězda

Maska z okurky

Toužíte své pleti v horkých letních měsících dopřát osvěžující masku? Není třeba utrácet velké peníze za drahou kosmetiku. Stačí sáhnout do ledničky!


K létu neodmyslitelně patří salátové okurky, kterých už v těchto dnech bývají plné skleníky. Kromě využití v kuchyni jsou skvělými pomocníky i v péči o pokožku. Například ve formě chladivé a výživné pleťové masky, která vás vyjdou doslova na pár korun.


Okurka je zázrak nejen v kuchyni, ale i v koupleně.

Zázračný pomocník

Okurka má výborné hydratační účinky, takže pleti dodává potřebnou vlhkost. Navíc čistí, stahuje póry, příjemně osvěžuje a pokožku zanechává jemnou.

Okurková maska je poměrně univerzální, dobré účinky může mít jak na mastnou pokožku, tak i na zralejší pleť, kterou příjemně vyhladí.

Přidej vejce

Okurku nastrouhejte najemno a vymačkejte přebytečnou vodu. V druhé misce zatím vyšlehejte z bílku hustý sníh. Do toho poté přimíchejte okurku.

Bílek má vyhlazující a lehce stahující efekt, takže se hodí pro pokožku normální nebo mastnější. Nechte působit čtvrt hodiny a poté důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Všechny typy pleti

Okurka se dá ale smíchat například i s tvrohem či smetanou. V kombinaci s ní je obzvláště vhodná pro suchou plěť, kterou krásně vyživí.

Jsou ale i ženy, kterým se použití předchozích ingrediencí prostě příčí. Ani ony nemusejí smutnit a okurkovou výživu své pokožce mohou dopřát. Stačí zeleninu nakrájet na tenké plátky a na tvář ji postě přiložit. Nechte působit aspoň 20 minut a neoplachujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden