Masová se žampiony

Příprava: 140 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 20 Kč

Hrubá paštika velmi jemné chuti.

Suroviny na 5 porcí


  • 250 g žampionů

  • 400 g mletého kuřecího masa

  • 1 velká cibule

  • 4 lžíce másla

  • 50 ml smetany

  • sůl, bílý pepř


Postup

  1. Cibuli nakrájíme a orestujeme na másle, pak přidáme očištěné a na velmi drobno nakrájené žampiony. Za lehkého promíchávání upravujeme zhruba 5 minut, pak přidáme mleté kuřecí maso, smetanu, osolíme, opepříme a ještě zhruba 15 minut zpracováváme na mírném ohni.

  2. Dávku pak rozdělíme na 5 porcí do zapékacích skleniček či jiných nádob a ještě dáme péct asi na 30 minut do trouby. Vychladlé podáváme s pečivem.

reklama
reklama

Komentáře