Moje šťastná hvězda

Masové koule v rajčatové omáčce

Na masové kuličky keftedes se nejčastějí používá telecí nebo hovězí maso. Protože je však hovězí levnější, připravili jsme si pro vás recept právě z něj.


Suroviny:


500 g mletého hovězího masa


150 g strouhanky


1 vejce 


1 lžička sušeného oregana 


1 lžička sušené máty


1 bílá cibule


2 stroužky česneku 


6 lžic olivového oleje 


1 dcl bílého vína 


mouka na obalení 


sůl a pepř


Na omáčku:


5 lžic olivového oleje


6 velkých rajčat


sůl a pepř 


čerstvá petrželka


Postup:


Do mísy vložte maso, strouhanku, vejce, mátu, česnek, cibuli, oregano, olivový olej, víno, sůl, pepř a promíchejte.


Vytvarujte kuličky a zaprašte je moukou. Smažte je po dobu 4 minut.


V kastrolu si rozehřejte olej, přidejte rajčata, sůl, pepř. Vařte 20 minut.


Poté kuličky vložte do omáčky a posypejte je čerstvou petrželkou.


Tip pro lepší chuť


Hovězí kuličky v omáčce můžete podávat s čerstvým chlebem anebo s bílou rýží ovoněnou trochou šafránu a kurkumy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden