Masové minihoustičky

Tyto malé šťavnaté hamburgery se stanou zlatou korunovou každé párty.

Suroviny na 12 kusů

Na houstičky - 200 ml mléka - 100 ml vody - 2 lžíce krupicového cukru - 60 g másla - 500 g polohrubé mouky - 1 sáček sušeného droždí - 1 lžička soli - 2 vejce - 20 g sezamových semínek - pečicí papír - dřevěné tyčky na nanuky

Na náplň - 250 g mletého hovězího masa - 2 stroužky česneku - 2 lžíce koření na mletá masa - sůl - slunečnicový olej - listový salát - tavený plátkový sýr - rajčata

Postup

1. Mléko zahřejte. Přidejte vodu, cukr a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, droždí, sůl a jedno vejce a postupně přimíchávejte mléčnou směs. Vypracujte hladké těsto a dejte jej na teplé místo vykynout.

2. Z vykynutého těsta tvarujte mini houstičky a pokládejte je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejce a posypte semínky. Nechte ještě asi 30 minut vykynout a pak pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 15 minut.

3. V míse smíchejte mleté maso s prolisovaným česnekem, kořením a solí. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a opečte z obou stran malé hamburgery.

4. Upečené houstičky nechte vychladnout a překrojte na půl. Naplňte je listovým salátem, opečeným masem, taveným sýrem a na plátky pokrájenými rajčaty. Můžete do nich zapíchnout nanukovou špejli.

reklama
reklama

Komentáře