Moje sladké tajemství

Masové špízy s ananasem

Suroviny:


  • 600 g kuřecích prsou bez kůže

  • 3 papriky

  • 3 menší cibule

  • 1 konzerva ananasu nebo jeden menší čerstvý


Marináda:

  • ¼ hrnku šťávy z ananasu

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 3 lžíce medu

  • 2 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce sezamového oleje

  • ¼ lžičky sušeného mletého zázvoru a sušeného česneku

  • 2 lžíce olivového oleje


Postup:

Ananas z konzervy slijeme a ananasovou šťávu uschováme. Na marinádu smícháme 1/4 hrnku ananasové šťávy, sójovku, med, ocet, sezamový olej, zázvor, česnek a olivový olej.

Každý řízek naporcujeme na 6 kousků a ty dáme do marinády, promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na 4–8 hodin odležet.

Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtky. Na špízové jehly napícháme střídavě kostky masa, ananasu, papriky a cibule. Pokud používáme dřevěné jehly, nezapomeneme je 30 minut předem nasáknout ve vodě.

Rozehřejeme gril na střední teplotu. Grilovací mřížku lehce potřeme olejem a rozložíme na ni špízy. Grilujeme ze všech stran 12–15 minut, až bude maso propečené. Maso průběžně potíráme omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden