Masové špízy s ananasem

Suroviny:


  • 600 g kuřecích prsou bez kůže

  • 3 papriky

  • 3 menší cibule

  • 1 konzerva ananasu nebo jeden menší čerstvý


Marináda:

  • ¼ hrnku šťávy z ananasu

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 3 lžíce medu

  • 2 lžíce vinného octa

  • 1 lžíce sezamového oleje

  • ¼ lžičky sušeného mletého zázvoru a sušeného česneku

  • 2 lžíce olivového oleje


Postup:

Ananas z konzervy slijeme a ananasovou šťávu uschováme. Na marinádu smícháme 1/4 hrnku ananasové šťávy, sójovku, med, ocet, sezamový olej, zázvor, česnek a olivový olej.

Každý řízek naporcujeme na 6 kousků a ty dáme do marinády, promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na 4–8 hodin odležet.

Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtky. Na špízové jehly napícháme střídavě kostky masa, ananasu, papriky a cibule. Pokud používáme dřevěné jehly, nezapomeneme je 30 minut předem nasáknout ve vodě.

Rozehřejeme gril na střední teplotu. Grilovací mřížku lehce potřeme olejem a rozložíme na ni špízy. Grilujeme ze všech stran 12–15 minut, až bude maso propečené. Maso průběžně potíráme omáčkou.

reklama
reklama

Komentáře