Masovo-sýrový pizza šnek

Tímto pokrmem nikdy nikoho neurazíte. Šneky jsou vláčné a chutnají i dětem.


Suroviny:


2 balení listového těsta


10 lžic kečupu


200 g slaniny


300 g vašeho oblíbeného tvrdého  plátkového sýru


2 lžíce sušeného oregana 


2 stroužky česneku


3 lžíce olivového oleje


1 vejce


Postup:


Listové těsto rozválejte a potřete jej kečupem smíchaným se sušeným oreganem a prolisovaným česnekem. Na listové těsto potřené kečupem rozprostřete plátky sýru.


Těsto pak nařezejte na 5–7 cm široké pruhy a každý smotejte do ruličky. Plech si vystelte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C.


Všechny ruličky vyskládejte na plech a sklenicí je lehce splácněte. Každý šnek potřete trochou olivového oleje a rozšlehaným vejcem. Slaninu nakrájejte na kostičky  a pak jí šneky bohatě posypejte.


Pokud vám to tak nevyhovuje, může plátky slaniny dát samozřejmě i dovnitř. Šneky umístěte do trouby přibližně na dvacet minut. Podávejte je vychladlé. Skvěle chutnají i druhý den.


Náš tip


Dospělým jistě budou chutnat i šneky potřené lanýžovým olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden