Moje šťastná hvězda

Masový vývar obložený bylinkami

Tradiční vietnamská polévka Pho existuje ve variantě s kuřecím nebo hovězím masem.


Ingredience:


1 celé kuře


2 mrkve


200 g rýžových nudlí


2 čerstvé chilli papričky


2 stroužky česneku


2 velké cibule


měsíček limety


hrst jarní cibulky


sůl, pepř


1 ks skořice


2 cm zázvoru


5 ks hřebíčku


hrst čerstvého koriandru


4 ks badyánu


sójová a rybí omáčka


Postup:


Kuře omyjte, rozporcujte ho a vložte do velkého hrnce s celou cibulí, mrkví a česnekem. Vše lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu, sejměte vysráženou pěnu a vyjměte z polévky prsa. Nyní táhněte vývar tři hodiny na mírném plameni.


Vývar sceďte a přidejte do něj orestovanou skořici, badyán, hřebíček, trochu nasekaného zázvoru a na proužky nakrájenou cibuli. Opět lehce povařte. Vývar dochuťte 3 lžícemi sójové a 3 lžícemi rybí omáčky. 


Nudle uvařte podle návodu na obalu. Polévku servírujte s nudlemi, čerstvými koriandrem, nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou a měsíčkem limetky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden